تا میگوییم برای پرداخت هزینه ایمپلنت دندان در سال 1402 باید 7 تا 30 میلیون تومان کنار بگذارید، بسیاری شوکه میشوند: آخر این دیگر چهجور قیمت دادن است؟! از 7 تا 30 میلیون، بیست و سه میلیون اختلاف است. خوب بود اگر رقم دقیقتری میگفتی و بازه قیمت را کوچکتر میگرفتی.
اما این غیرممکن است! در تعیین هزینه ایمپلنت دندان عواملی متعددی نقش بازی میکند و هر یک از این عوامل خود به هزار و یک اما و اگرِ دیگر بند است. بد نیست نگاهی بیندازیم به موارد تاثیرگذار در قیمت ایمپلنت دندان و دستتان را برای یک محاسبه سرانگشتی باز بگذاریم.
در ادامه این مقاله در مورد عناوین زیر توضیحاتی ارائه می دهیم:
یکی دو تا نیستند، سر به فلک میگذارد تنوع برندهایی که ایمپلنتهاشان را به طریقی به بازار عرضه میکنند؛ از برندهای آسیایی تا اروپایی و آمریکایی. هر یک از این برندها نیز قیمتی دارند. از آسیا برندهای چینی و کرهای به بازار ایران روانه میشوند و قیمت پایینتری نسبت به نمونههای اروپاییشان دارند، به طور متوسط 5.5 تا 7.5 میلیون تومان. در این میان ایمپلنتهای ایرانی هم هست که با قیمتی نزدیک به 5.5 میلیون تومان در بازار عرضه میشوند.
آن نقطه دنیا، آنور آبها، در اروپا تنوع برندهاشان بیشتر و متفاوتتر است: ایمپلنتهای اسپانیایی و ایتالیایی تقریبا 10 میلیون تومان و مدل سوئیسی و فرانسوی و آلمانیشان هفت 10 تا 22.5 میلیون تومان است. ایمپلنتهای آمریکایی یک هوا گرانترند و قیمتهایشان از بیست میلیون به بالا شروع میشود.
نگاهی به قیمت ایمپلنت دندان کشورهای مختلف خود نشانگر آن است که چرا کارِ ایمپلنت دندان چنین بازه گستردهای از قیمتها دارد اما توجیه بهای کل هر واحد از ایمپلنت تنها به برندی که برای درمان انتخاب میکنید، خلاصه نمیشود. پای معیارهای دیگری هم در میان است.
طول درمان ایمپلنت دندان نیز از جمله عوامل بسیار تاثیرگذار در تعیین قیمت است! بسیار مهم است درمان ایمپلنت چقدر طول میکشد. آیا درمان شما تنها یک تا چند روز زمان میبرد و یا به ماهها میکشد. اگر دهان و دندانتان آماده کار ایمپلنت دندان باشد، میتوانید از ایمپلنت فوری استفاده کنید و هزینه کمتری نسبت به طول درمان متوسط بپردازید. طول درمان طبیعی ایمپلنت ممکن است از سه تا چهار ماه زمان بگیرد. در اینصورت هزینه ایمپلنت دندان بیشتر میشود.
بسیاری جهت درمان ایمپلنت دندان به مطب دندانپزشک مراجعه میکنند اما تا روی یونیت دراز میکشند، در مییابند که برای ایمپلنت دندان راه درازی در پیش دارند، باید جراحی لیف سینوس انجام دهند و یا استخوان دهانشان را ترمیم و بازسازی کنند. اینگونه ناگهان میبینید یک ایمپلنت دندان برای شما بیش از 12 میلیون تومان آب خورد. پایین، انواع جراحیها برای آمادهسازی و لمینیت کردن دندان را فهرست کردهایم:
شوخی ندارد، هزینه ایمپلنت دندان بالاست! دلیل هم دارد: هزینه ایمپلنت دو سویه است. اولی هزینه خودِ ایمپلنت و دومی هزینه ایست که جراح برای درمان طلب میکند. وقتی چشمها به هزینه ایمپلنت دندان میافتاد، اولین سوالی که طرح میشود این است که چگونه میتوان تا آنجا که راه دارد از هزینهها کاست. بسیاری راهحل را در دریافت هزینهها از بیمه و بسیاری در خرید ایمپلنت ارزان جستجو میکنند.
نه بیمه پایه و نه بیمه تکمیلی، هیچکدام!
بیمه پایه تنها بخش کوچکی از هزینههای درمان دندان را پوشش میدهند. از طرف دیگر بیمه تکمیلی نیز چیزی پیرامون پوشش هزینههای ایمپلنت ندارد. اگر بنا دارید از بیمه برای پرداخت هزینه کاشت دندانتان کمک بگیرید، باید این موضوع را در موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی جستجو و بررسی کنید ببینید آیا تحت پوشش قرار میگیرد و یا خیر!
از جمله دیگر بیمهها که در شرایط خاص به فریادتان میرسد و هزینه ایمپلنت دندان را تامین کند، بیمه حوادث است. بیمه حوادث میگوید اگر شما در سانحهای دندانتان را از دست دادید، میتوانید روی ما حساب کنید و از خدماتمان بهره ببرید. در غیر اینصورت بیمه حوادث هم کمکی به شما نخواهد کرد.
به طور کل اما پرداخت هزینه ایمپلنت با بیمه چندان تفاوتی با پرداخت هزینه ایمپلنت بدون بیمه ندارد. چرا؟ ساده است! پولی که بیمه برای پرداخت هزینه ایمپلنت دندان میدهد، چندان چشمگیر نیست.
درست حدس زدید! بخش عمدهای از هزینه ایمپلنت دندان پای خرید ایمپلنت مناسب میرود اما حساسیتهایی که برای خرید ایمپلنت مناسب هست، دست و پایتان را برای دور زدن مخارج و خرید یک ایمپلنت ارزان و یا ارزانتر بازار میبندد.
پیشنهاد میکنیم که در خرید ایمپلنت دندان هرگز کوتاهی نکنید! بهتریناش را انتخاب کنید، هر چند بهترین گرانترین است. در غیر اینصورت باید به عوارض بسیاری تن بدهید:
این عوارض نه تنها سلامتی دهان و دندانتان را به خطر میاندازد بلکه هزینههای بیشتری روی دستتان خواهد گذاشت.
بله و این راه به نظر منطقیتر میآید. هر چند پزشکان همهفن حریف کمی سختتر زیر بار دریافت قسطی دستمزدشان میروند اما امتحانش ضرر ندارد. میتوانید با پزشکتان راجع به پرداخت قسطی هزینه ایمپلنت دندان صحبت کنید و به جمعبندی برسید.
از سویی دیگر کلینیکهای اندکی، خود به خود، این فرصت را عرضه میکنند تا با دریافت هزینه ایمپلنت دندان در چند مرحله باری از دوش مراجعین خود بردارند.
بازه هزینه ایمپلنت دندان بسیار گسترده است: از چهار میلیون تا دوازده میلیون تومان. آنچه این بازه قیمتها را وسیع و کمی غیرقابل پیشبینی میکند، معیارهای گوناگون و هزینههای متغیریست که در بخشی از این یادداشت به آن پرداختیم. ایمپلنت دندان یکی از گرانقیمتترین خدمات دندانپزشکی است و تحت سلطه عوامل بسیاری قرار دارد:
تعدیل این هزینهها به روشهای معمول مثل خرید ارزانقیمت ایمپلنت و یا استفاده از بیمههای تکمیلی گاه زیانبار و اغلب نه خیلی مفید است. تنها راه چاره را شاید باید در پرداخت قسطی هزینه ایمپلنت دندان جست و جو کرد.
با وجود این همه گرانی اما ایمپلنت یکی از بهترین روش های کاشت دندان به حساب میآید! آمارها میگویند 90 تا 95 درصد از عملهای ایمپلنت موفقیتآمیز بودهاند که این خود به قدر کافی در محبوبیتش میان متقاضیان ایمپلنت موثر است.
از طرف دیگر وقتی خوب مزایا را با هزینههای ایمپلنت دندان در دو کفه میگذاری میبینی، نسبت به دیگر راههای کاشت دندان، ارزشش را دارد:
با ایمپلنت دندان میتوانید یک عمر بهداشت دهان و دندان را تامین و در هزینههاتان صرفهجویی کنید.
مطالب کاشت ایمپلنت و ترمیم و زیبایی دندان را در سایت ژاله ایمپلنت دنبال کنید.